Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pyrura perlový

30. 8. 2006
Pyrura perlový.
Do tohoto rodu patří papoušci střední velikosti s dlouhým stupňovitým ocasem. Mají široký zobák a ozobí holé a výrazné. Mladí papoušci se podobají dospělým. Vyskytují se v Jížní a Střední Americe a v Antilách. Jsou velice hlasití a nápadní za letu, ale když odpočívají v korunách stromů dovedou být velice nenápadní. Jako potravu přijímají různá semena, plody,  ořechy, květy, hmyz a jeho larvy. Dále také mají rádi naklíčená semena, zelené krmivo, ovoce a nedozrálou kukuřici. Do Evropy byl pyrura dovezen poprvé v roce 1869, byl to pyrura hnědouchý. Dnes se jedná o zcela běžného papouška. Pro chov stačí malá venkovní voliéra dlouhá asi 150 cm s výškou a hloubkou kolem 80- 150 cm. Samice klade 6-8 vajec.

 

Náhledy fotografií ze složky Pyrura perlový